Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut luni presedintelui Rusiei, Dmitri Medvedev, sa sustina sanctiuni reale impotriva sectorului energetic iranian, a afirmat un oficial evreu, sub acoperirea anonimatului, relateaza Reuters.

Benjamin Netanyahu s-a intalnit luni, la Moscova, cu presedintele Dmitri Medvedev.

Anuntul recent al Iranului legat imbogatirea uraniului la 20% a alimentat temerile Occidentului legate de dezvoltarea unui program nuclear militar, in ciuda dezmintirilor repetate ale Teheranului.

Dar Israelul, care se considera primul vizat de acest program, a afirmat deja ca ar putea ataca preventiv facilitatile nucleare ale Iranului, daca diplomatia internationala nu reuseste sa impuna o solutie in acest dosar.

Moscova - care detine un drept de veto in Consiliul de Securitate al ONU - s-a declarat dezamagita de refuzul Teheranului de a trimite uraniul in Rusia, pentru a fi imbogatit aici.

Mai multi oficiali rusi au indicat, in ultimele zile, ca Moscova ar sustine o pozitie mai dura impotriva Iranului, desi nici Medvedev si nici premierul Vladimir Putin nu au facut comentarii publice in acest sens in ultimele saptamani.