Cainii comunitari din capitala Republicii Moldova vor fi eutanasiati, a decis la inceputul lunii primarul general al Chisinaului, Dorin Chirtoaca. La doua saptamani de la anuntul edilulului moldovean, fostul sex-simbol al cinematografiei franceze Brigitte Bardot reactioneaza vehement, printr-o scrisoare adresata lui Chirtoaca, informeaza Unimedia.

„Am fost informata despre decizia dumneavoastra de a masacra toti maidanezii din oras. Nu-mi pot imagina ca ati putea ordona asemenea acte! Va rog sa dezmintiti, in cel mai scurt timp, aceasta noutate oribila, care va uni pentru totdeauna numele Dumneavoastra cu un act sangeros, revoltator, totalmente contrar functiei Dumneavoastra, care va obliga sa protejati si sa gasiti solutii umane pentru toate problemele care apar in oras”, scrie Brigitte Bardot.

„Sunt in asteptarea unui raspuns linistitor si care va putea fi difuzat prin intermediul Fundatiei, astfel calmand valul de proteste si indignare fata de acest proiect de o cruzime inacceptabila”, continua scrisoarea lui Brigitte Bardot. Mesajul fostei actrite vine ca urmare a unei sesizari facute de o tanara din Chisinau.

Brigitte Bardot a facut un apel similar si catre autoritatile romane, in 2006 si in 2001. Actrita, care a ales sa renunte la luminile rampei pentru a salva animalele, vanzand tot ce avea pentru a-si finanta fundatia, declara ca Natura este principala sa preocupare in momentul de fata.

"Nimanui nu i-a pasat, pentru mult prea mult timp, in ciuda avertismentelor urgente. Defrisarile lasa animalele fara habitat, mii de fabrici isi imprastie otravurile in atmosfera, milioane de masini si avioane ne sufoca, agricultura intensiva polueaza apa pe care o bem", mai spune Brigitte Bardot.