Premierul italian Silvio Berlusconi a provocat din nou scandal dupa ce a declarat ca imigrantii ilegali nu sunt bineveniti in Italia dar ca va face o exceptie pentru "fetele frumoase", transmite Telegraph. Seful guvernului de la Roma a facut aceste declaratii in timpul unor discutii legate de imigratie cu premierul albanez Sali Berisha.

Berlusconi a spus ca un acord intre Italia si Albania a avut efecte pozitive in ceea ce priveste reducerea numarului de imigranti ilegali adusi in Italia de catre traficantii de carne vie.

"I-am spus lui Sali ca vom face excpetii doar pentru cei care aduc fete frumoase", a spus premierul italian, dupa care li s-a adresat ziaristelor albaneze: "Stiti ca sunt singur acum".

The Sun noteaza ca Berisha parea sa fie deranjat de remarcile premierului italian.

Declaratiile lui Berlusconi au fost criticate de politicienii din opozitia de la Roma. Paola Pellegrini a afirmat ca Berlusconi este "un batran indecent" care nu pare sa renunte la "umorul sau de cazarma". "Chiar si atunci cand vorbeste despre acesta tragedie a oamenilor saraci care incearca sa ajunga in tara noastra, premierul reia opinia sa despre femei care sunt carne proaspata ce trebuie consumata", a spus Pellegrini.

La inceputul acestei saptamani, Berlusconi a spus ca planurile sale legate de Ziua Indragostitilor includ "folosirea computerului personal si trimiterea de felicitari catre toate prietenele mele".

De asemenea, premierul italian este in mijlocul unui nou scandal sexual. Times of London a relatat sambata ca unul dintre apropiatii sai, Guido Bertolaso, seful Agentiei de Protectie Civila, este acuzat ca oferea petreceri sexuale "mega-galactice" pentru a obtine contracte publice. Bertolaso a devenit erou national dupa ce a supravegheat eforturile de salvare in urma cutremurului din Abruzzo.