Companiile de asigurari ar putea fi nevoite sa plateasca peste doua miliarde de dolari pentru distrugerile provocate de cele doua furtuni de zapada care s-au abatut asupra Statelor Unite in aceasta luna, transmite Reuters, citand date oferite de compania de evaluare a riscului Eqecat.

Compania a spus ca cele mai multe despagubiri vor fi oferite in zonele Virginia si New York.

Furtunile de zapada au distrus acoperisuri, conducte si au inundat mai multe cladiri.

Reuters precizeaza ca cele mai violente furtuni au avut loc la 6 si 10 februarie, cand s-au inregistrat zapezi abundente in Washington, D.C., Baltimore si Philadelphia.

Presedintele Barack Obama a denumit furtuna de zapada "Snowmageddon". Conditiile meteo nefavorabile au determinat inchiderea institutiilor federale din Washington, intre 8 si 11 februarie.

Despagubirile estimate de Eqecat pentru SUA sunt mai mari decat cele prognozate pentru cutremurul de 7.0 grade pe scara Richter produs la 12 ianuarie in Haiti, unde cele mai multe dintre cladiri nu erau asigurate.

Potrivit informatiilor, cele mai mari distrugeri in SUA sunt provocate de uragane. In 2005, cererile de despagubiri in urma uraganului Katrina au fost de 40 de miliarde de dolari, o suma record pentru industria de asigurari.