Un castig in valoare de 2.5 milioane de dolari la Loteria din Indianapolis (SUA) a ramas nerevendicat vineri, data-limita de ridicare a premiului, ceea ce face ca banii sa fie reportati pentru extrageriile viitoare, relateaza FoxNews. Biletul castigator a fost extras la jocul din 19 august 2009.

Postul de televiziune precizeaza ca jucatorii la loto din statul american Indiana au incercat, pana in ultimul moment, sa gasesca biletul castigator: unii au cautat prin gunoiul menajer sau prin masini, in timp ce altii au adus cutii intregi de bilete vechi la magazinul din Indianapolis unde s-a vandut biletul cu numerele castigatoare. In zadar insa: pana vineri la ora locala 17, nimeni nu a revendicat biletul castigator, in valoare de 2.5 milioane de dolari, astfel ca banii au fost reportati.

"E destul de trist pentru cineva daca va afla ca a avut biletul castigator", a declarat purtatoarea de cuvant a Loteriei Hoosier, Lucia Anderson.

Discutiile despre faimosul bilet la loterie au dominat viata locuitorilor din zona in ultimele saptamani. O femeie a cerut angajatilor de la magazin sa verifice casetele cu inregistrarile video, spunand ca e convinsa ca ea a jucat biletul castigator in vara trecuta. Un client a afirmat ca prietena sa si-a cercetat foarte atenta masina, dupa ce si-a amintit ca a cumparat un bilet la acel magazin in august 2009, in timp ce un alt rezident, Tom Newton, si-a verificat biletele vechi, ingrijorat de faptul ca el ar putea sa fie castigatorul si ca a pierdut biletul. "Sper ca nu sunt eu cel care a pierdut nenorocitul de bilet si ca am dat cu piciorul la 2.5 milioane de dolari", a declarat Newton.

Oficialii Loteriei din Indiana au afirmat ca, vineri dimineata, au primit un telefon de la un barbat care sustinea ca ar putea sa fie castigatorul si care era ingrijorat ca nu va putea ajunge la timp pentru a-si ridica premiul. Nimeni nu a ajuns insa la sediul Loteriei pana la ora 17.

Banii nerevendicati au fost reportati, iar magazinul care a vandut biletul va primi 1% din premiul cel mare, asa cum se obisnuieste.

FoxNews precizeaza ca nu este prima data cand bilete castigatoare sunt nerevendicate la extrageri in SUA. In martie 2004, un bilet castigator in valoare de 5 milioane de dolari nu a fost revendicat in Indiana, in timp ce, in septembrie 2002, nimeni nu si-a ridicat premiul de 50 de milioane de dolari la Powerball. De asemenea, in 2007, un premiu de 19 milioane de dolari nu a fost revendicat in New Jersey. In Florida, in 2003, nimeni nu a incasat cei 50 de milioane de dolari pentru un bilet castigator.