Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a anuntat sambata ca situatia la punctele de trecere a frontierei din nordul Greciei este net ameliorata, la ora 14 toate frontierele fiind deschise traficului rutier, pentru toate tipurile de autovehicule. Miscarile de protest ale agricultorilor greci s-au redus ca urmare a deciziei adoptate de unii fermieri de a inceta actiunile revendicative. Totusi, in anumite regiuni mai exista posibilitatea organizarii de baraje care sa impiedice circulatia rutiera.

Iata situatia actualizata a punctelor de frontiera:

  • Punctul de trecere a frontierei Promahonas este deschis pentru traficul tuturor categoriile de autovehicule, insa exista in continuare pericolul blocarii accesului pentru TIR-uri sau chiar pentru autoturisme.
  • La punctul de trecere a frontierei Exochi (langa orasul Drama), circulatia este deschisa pentru traficul oricarui vehicul, tractoarele fiind retrase. Nu sunt informatii ca acest punct se va mai inchide, insa va atentionam ca vremea este dificila in zona (zapada si gheata).
  • La punctele de trecere a frontierei Evzoni si Doirani, frontiera este deschisa si circulatia este libera.
  • La Ormenio granita este deschisa, dar se circula dificil din cauza conditiilor meteo. Tractoarele  nu au fost retrase inca din proximitatea frontierei.
  • La punctul de trecere Kipi Evros frontiera este deschisa.

MAE precizeaza ca ambasada Romaniei la Atena ramane in contact cu autoritatile centrale elene, iar Consulatul General al Romaniei la Salonic monitorizeaza evolutia situatiei de la nordul Greciei.