Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, impreuna cu ceilalti lideri ai Aliantei pentru Integrare Europeana - Vlad Filat, Marian Lupu si Serafim Urechean - au discutat in cadrul unei emisiuni televizate despre reforma constitutionala din tara vecina. Referindu-se la problema denumirii limbii, Mihai Ghimpu a spus ca "limba este romana si punctum. Noi nu trebuie sa facem speculatii politice pe marginea acestui subiect, ci sa solutionam problemele cu care ne confruntam", a spus Ghimpu, noteaza Jurnal.md

Referitor la reforma constitutionala din Republica Moldova, Mihai Ghimpu a declarat: "A venit timpul sa avem o Constitutie care sa prevada acele norme europene. Noi trebuie sa depasim criza-social economica prin punerea la punct a tuturor lacunelor legislative".

Premierul moldovean Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, a precizat ca actuala constitutie "are un sir de deficiente si nu se refera doar la alegerea sefului statului. Pana la urma, Constitutia urmeaza sa fie ajustata".

Presedintele Partidului Democrat din R.Moldova, Marian Lupu a declarat: "Constitutia nu este o dogma si trebuie sa cunoasca dezvoltare. Da, sunt lacune, care permit talmaciri si care prezinta un motiv serios pentru modificarea ei, dar acest lucru trebuie facut prin consens national, adica prin referendum". Lupu a mai precizat ca discutiile interne pe tema reformei constitutionale se vor incheia pana la sfarsitul lunii februarie, iar o decizie oficiala va fi comunicata atunci.