Intr-o actiunie pe care criticii o numesc "musicblogocide 2010", Google a inchis cel putin sase bloguri de muzica foarte populare de pe platformele Blogger si Blogspot, pe motiv ca aceste site-uri publicau informatii si fisiere care incalcau drepturile de autor, informeaza publicatia britanica The Guardian in editia sa electronica. Utilizatorii ale caror bloguri au fost inchise de catre Google au fost instiintati abia dupa ce arhivele site-urilor au fost sterse.

Cele sase bloguri inchise de catre Google - Pop Tarts, Masala, I Rock Cleveland, To Die By Your Side, It's a Rap si Living Ears - foloseau ca platforma de gazduire serviciile Blogger si Blogspot. Cele sase site-uri erau bloguri de muzica - bloguri ce contineau opinii sau recenzii de albume, clipuri video sau fisiere mp3 cu melodiile in discutie.Bloggeri sustin ca Google le-a trimis o notificare oficiala abia dupa ce arhivele site-urilor au fost sterse.

"Dorim sa va informam ca am primit o noua plangere la adresa blogului dumneavoastra. Dupa o atenta analiza a contului dumneavoastra, am observat ca blogul a incalcat de mai multe ori conditiile de utilizare ale serviciului nostru... [si] am fost obligati sa stergem acest blog. Va multumim pentru intelegere", apare scris in notificarea oficiala trimisa de catre Google.

Publicatia britanica scrie ca, desi aceste bloguri publicau, la un moment dat, exclusiv continut fara permisiunea detinatorilor drepturilor de autor, acum au ajuns sa colaboreze direct cu multe case de discuri si diviziile lor de marketing si PR. Dupa succesul onor bloggeri de muzica precum lilly Allen, care mai intai s-a facut cunoscuta prin activitatea sa de critic online, marile case de discuri curteaza din ce in ce mai mult bloggeri de muzica si acorda o atentie din ce in ce mai mare blogosferei.