Liderul spiritual suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat ca cea de-a 31-a aniversare a Revolutiei islamice va constitui "o lovitura de pumn" care va lasa impietrite puterile occidentale, relateaza AFP.

"Natiunea iraniana, prin unitatea sa si prin gratia lui Dumnezeu, va aplica o lovitura de pumn arogantei (puterilor occidentale) in data de 22 a lunii Bahman (11 februarie, n.r.) care le va lasa impietrite", a afirmat ayatollahul, intr-un discurs sustinut luni in fata membrilor aviatiei militare a Iranului.

Celebrarea a 31 de ani de la Revolutia islamica ar urma sa fie marcata de noi confruntari intre fortele de ordine si opozantii presedintelui ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad, care contesta realegerea acestuia.

Partizanii opozitiei, care nu au dreptul de a manifesta, vor incerca sa profite de manifestatiile oficiale pentru a organiza noi proteste impotriva puterii.

"Obiectivul principal al protestatarilor, de la alegeri, a fost sa divizeze natiunea iraniana, dar nu au reusit sa o faca si unitatea iraniana ramane pentru ei un cui in talpa", a spus ayatollahul Khamenei, referindu-se la opozitia condusa de Mehdi Karoubi si Mir Hossein Moussavi.