Premierul italian Silvio Berlusconi este acuzat de legaturi cu mafia. Massimo Ciancimino, fiul unui fost primar din Palermo care a fost condamnat in 1992 pentru rolul pe care l-a avut in cadrul mafiei, a declarat ca "Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, s-a nascut ca urmare a unui acord intre Stat si Cosa Nostra", informeaza Le Point.

Declaratia a fost facuta luni, cand Massimo Ciancimino a fost chemat la tribunal sa depuna marturie in procesul in care Mario Mori, seful carabinierilor italieni, este acuzat ca a impiedicat capturarea lui Bernardo Provenzano, in 1995.

Nu este pentru prima oara cand premierul italian este acuzat de legaturi cu mafia. In anii '70, au fost deschise mai multe anchete in care Berlusconi era acuzat de complicitate la diferite atentate comise de mafia.

Tatal lui Massimo Ciancimino, Vito Ciancimino, a fost primar in Palermo in anii '70 si reprezenta legatura dintre putere si clanurile siciliene. Massimo, care era atunci secretarul tatalui sau, a fost martorul multor intelegeri parafate intre stat si Cosa Nostra. Marturiile sale intr-un alt proces au dus la condamnarea la 10 ani de inchisoare a unui deputat sicilian. In consecinta, pentru justitie, fiul fostului primar este un martor credibil.