Patru ani, acesta este termenul maxim dat de puterea de la Chisinau, pentru ca locuitorii de dincolo de Prut sa traiasca mai bine. Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) au recunoscut ca ultimele majorari de preturi pe piata produselor si a serviciilor au reprezentat un soc pentru populatie, dar erau necesare pentru economia nationala, potrivit HotNews.md.

"Este greu sa explici cetatenilor ca acordul cu privire la livrarea gazului rusesc, semnat in 2006, nu a fost inventat de coalitia actuala si nimeni nu este in stare sa schimbe astazi ceva. Este greu sa explici cetatenilor ca, la formarea bugetului pentru anul 2009, nu au fost inclusi 1,8 miliarde lei", a explicat Marian Lupu, presedintele Partidului Democrat.

Premierul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, a spus ca semnarea Acordului cu Fondul Monetar International este un succes, chiar daca executivul este nevoit sa "stranga pentru moment cureaua pentru a putea trece peste aceasta situatie".

Daca se vor respecta termenii intelegerii cu FMI si va fi semnat si acordul cu UE, moldovenii vor avea primele semne ale unui trai mai bun "peste trei ani", a precizat Vlad Filat.

In schimb, presedintele interimar Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, a spus ca, daca vor avea rabdare, moldovenii vor simti ca traiesc mai bine peste circa patru ani.