Postul american de televiziune CNN a relatat ca un barbat in varsta de 28 de ani a fost scos de sub ruine la patru saptamani dupa seismul care a devastat Haiti. Evan Muncie a fost descoperit sub daramaturile unei piete din Port-au-Prince unde obisnuia sa vanda orez.

Doctorii au declarat ca barbatul suferea de deshidratare "extrema" si malnutritie, insa nu are rani grave. "Avea cateva rani deschise care supurau pe ambele picioare", a declarat dr. Mike Connelly, de la Spitalul universitatii din Miami, aflat la fata locului. Medicul american a afirmat ca barbatul trebuie sa fi avut apa in aceste patru saptamani petrecute sub ruine, insa nu este sigur cum a avut acces la ea. Oficialii au precizat ca barbatul era confuz si credea ca inca se afla sub ruine.

Oficialii nu cunosc insa daca Muncie a fost prins sub daramaturi de cutremurul din 12 ianuarie sau de vreuna dintre replicile puternice care au urmat. El a fost descoperit de haitienii care curatau piata de moloz.

Steve Ohnesorge, reporter la canalul de televiziune WBTV, a afirmat ca barbatul ar putea sa aiba cateva fracturi, insa este intr-o stare de sanatate "buna" tinand cont prin ceea ce a trecut.

Cutremurul de 7.0 grade pe scara Richter produs la 12 ianuarie a ucis peste 200.000 de persoane si a ranit alte cateva sute de mii.