Cel putin 15 soldati au fost ucisi si alti 60 sunt dati disparuti dupa ce o "avalansa masiva" a lovit un centru de antrenament al armatei indiene, aflat intr-o statiune de schi din Kashmir, transmite AP. Echipele de interventie participa in prezent la operatiunile de salvare la Gulmarg, o statiune de schi aflata la circa 50 de km nord-vest de Srinagar, principalul oras din Kashmirul indian.

Colonelul Vineet Sood, purtator de cuvant al armatei indiene din regiune, a declarat ca avalansa a lovit centrul in momentul in care soldatii participau la o sedinta de antrenament.

"Am activat toate resursele pentru a salva soldatii ingropati", a afirmat ofiterul, adaugand insa ca zapada si ploaia torentiala ingreuneaza operatiunile de salvare.

Farooq Ahmed, un comandant al politiei locale, a declarat ca numarul victimelor ar putea creste. El a adaugat ca echipe mixte de politisti, soldati si oficiali din turism au ajuns la locul producerii avalansei.

AP precizeaza ca ploile frecvente si caderile de zapada declanseaza deseori avalanse si alunecari de teren in Kashmir, blocand drumurile si izoland statiunile de schi din zona.

In aprilie 2009, o avalansa a acoperit un post de control al armatei indiene dintr-o zona aflata la granita cu Pakistanul. Sapte soldati au murit in urma tragediei, alti opt fiind raniti.