UPDATE: Rezultate partiale - Ianukovici a obtinut 49,6 % din sufragii, fata de cele 44,72 % ale premierului Iulia Timosenko, dupa verificarea buletinelor de vot din 52% din birourile de votare, noteaza Ria Novosti. 4,9% dintre alegatori au votat impotriva ambilor candidati, optiune prevazuta de legea electorala ucraineana.

Toate cele 7 exit-poll-uri nationale il prezinta pe Viktor Ianukovici castigator, acesta surclasand-o pe Iulia Timosenko cu aproximativ 4%.Victor Ianukovici ar fi acumulat cca 48-49%. Contracandidatul sau, premierul ucrainean Iulia Timosenko, a fost votata de catre cca 44-45% din electorat, anunta Jurnal.md si Unimedia.md.

Diferenta de procente pana la 100% este data de catre cei care au bifat optiunea "impotriva tuturor" aflata pe buletinele de vot.

Viktor Ianukovici si-a proclamat victoria duminica seara, vorbind in limba rusa in cadrul unei interventii televizate. "Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa deschid un nou capitol in istoria tarii noastre. Voi face totul pentru ca ucrainenii, indiferent in ce regiune a tarii traiesc, sa se simta in largul lor intr-o tara stabila. Voi demara reforme care sa permita depasirea crizei economice", a declarat Ianukovici.

Premierul urcainean, Iulia Timosenko, care conform exit poll-urilor a iesit pe locul doi in intrecerea electorala de duminica din Ucraina, crede ca este prematur sa se vorbeasca despre un rezultat final al alegerilor.

"Pana cand nu va fi numarat si ultimul buletin de vot, este imposibil sa vorbim despre vreun rezultat. Sa luptam pentru fiecare vot. Fiecare vot conteaza pentru destinul Ucrainei", a declarat Iulia Timosenko.

Observatorii politici din Ucraina se asteapta la proteste in masa dupa alegerile de duminica. Potrivit sefului misiunii de observatori ai OSCE, Joao Soares, niciunul dintre cei doi candidati nu va accepta infrangerea.

Zeci de corturi au fost deja instalate in fata cladirii Comisiei Electorale Centrale de la Kiev. In total, scrutinul va fi supravegheat de aproape patru mii de observatori internationali. La urnele de vot din Ucraina sunt asteptati 37 de milioane de alegatori.

Kiev: Tinere dezbracate au protestat la sectia la care este asteptat Ianukovici

Patru fete dezbracate pana la mijloc au protestat la sectia de votare unde era asteptat candidatul Victor Ianukovici, pentru a denunta "un viol" la adresa democratiei din Ucraina, potrivit AFP.

Tinerele, membre ale gruparii feministe Femen, cunoscute pentru formele de protest inedite pe care le prefera, au scandat "Ajunge cat ati violat tara!" "Ajutor! Viol!".

Ele au fost imediat retinute de politie.