Cutiile negre ale avionului Ethiopian Airlines care s-a prabusit in data de 25 ianuarie in largul Libanului, cu 90 de persoane la bord, au fost localizate, a declarat sambata, pentru AFP, ministrul libanez al transporturilor, Ghazi Aridi.

"Cutiile negre au fost localizate sub partea posterioara a carlingii", care a fost regasita in aceeasi zi, a precizat el. "Scafandri ai armatei libaneze au coborat pentru a le recupera, dar aceasta operatiune va dura ceva timp".

Sambata dimineata, partea posterioara a carlingii, masurand intre 10 si 12 metri, a fost identificata la o adancime de 45 de metri, in largul Naameh, la 12 km in sudul Beirutului.

Aparatul Boeing 737-800 s-a prabusit la cateva minute de la decolare, in plina furtuna. Niciun supravietuitor nu a fost gasit iar cauzele accidentului raman necunoscute.

Identificarea cutiilor negre ar trebui sa explice motivul pentru care aparatul a deviat de la traiectoria indicata de turnul de control.

Mai multi experti, consultati de AFP, au afirmat ca este posibil ca furtuna sa nu fie singura cauza a catastrofei, in conditiile in care avionul s-ar fi putut confrunta cu o problema la motoare sau una hidraulica. Aparatul ar fi putut fi destabilizat si de intrarea intr-un nor cumulonimbus.