O adolescenta din Turcia, ce facea parte dintr-o familie de kurzi, a fost ingropata de vie de catre membrii familiei sale ca si pedeapsa pentru ca a fost vazuta in compania unor barbati.

Medine Memi, in varsta de 16 ani, a fost gasita ingropata la doi metri adancime in curtea familiei sale din localitatea Kahta, in sud-estul provinciei Adiyaman. Aceasta avea mainile legate si statea intr-o pozitie de sezut.

In urma autopsiei s-a gasit pamant atat in plamanii cat si in stomacul fetei, fapt ce demonstreaza ca atunci cand a fost ingropata adolescenta era in viata si constienta.

Tatal si bunicul fetei au fost arestati si sunt tinuti in custodia politiei pana la proces.

Politia a descoperit cadavrul in decembrie dupa ce o persoana le-a declarat politistilor ca fata a fost ucisa in urma unui "consiliu" familial, noteaza The Guardian.

"Crimele pentru onoare" fac anual aproximativ 200 de victime in Turcia si sunt frecvente mai ales in zonele kurzilor. Sub presiunea Uniunii Europene, Turcia a introdus pedepse speciale impotriva autorilor acestor crime, ce pot fi condamnati la inchisoare pe viata.