Transnistria nu reprezinta un obstacol in demarcarea granitei dintre Republica Moldova si Ucraina, "daca lucrarile sunt efectuate in afara teritoriului Transnistriei". Declaratia vine de la ministrul de Externe al republicii separatiste, Vladimir Iastrebceak, care a precizat ca transnistrenii nu participa la lucrarile de demarcare a frontierei Ucrainei, informeaza Mediafax.

Ministerul ucrainean de Externe a anuntat vineri ca Ucraina si Republica Moldova au inceput delimitarea frontierei. Tot la finalul saptamanii, ministrul ucrainean de Externe, Piotr Porosenko, si omologul sau moldovean, Iurie Leanca, au amplasat prima borna de demarcarea a sectorului transnistrean.

In urma cu un an, serviciul vamal ucrainean a instalat 3.900 de borne de granita in zone nemarcate ale frontierei ucrainene cu Rusia, Belarus si Republica Moldova. Ucraina si Moldova au ajuns la un acord privind demarcarea zonei transnistrene la inceputul anului 2008. Frontiera dintre Ucraina si Transnistria masoara 452 de kilometri.