Liderul talibanilor din Pakistan, Hakimullah Mehsud, a fost ucis intr-un atac realizat de un avion american fara pilot, a anuntat televizunea de stat din Pakistan, citata de FoxNews. Potrivit informatiilor, Mehsud ar fi fost ranit la 14 ianuarie in regiunea Shaktoi si a murit trei zile mai tarziu.

Armata pakistaneza a anuntat ca cerceteaza informatiile legate de moartea liderului taliban. Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, generalul Athar Abbas, a declarat ca armata isi foloseste agentii aflati in regiunea de nord-vest a tarii pentru a incerca sa confirme daca Mehsud a fost intr-adevar ucis de drona americana.

Televiziunea pakistaneza a transmis, citand "surse oficiale", ca Mehsud a murit in regiunea tribala Orakzai, unde era tratat pentru ranile suferite in urma atacului.

Serviciile de informatii din Pakistan au anuntat ca liderul talibanilor pakistanezi a fost tinta unui atac american in Waziristanul de Sud, la 14 ianuarie, lucru care a dus la aparitia mai multor zvonuri legate de ranirea si chiar uciderea sa.

Ulterior, Mehsud a dat publicitatii doua casete audio in care infirma informatiile.