Armata nord-coreeana a tras mai multe salve de artilerie, miercuri dimineata, de-a lungul frontierei martime cu Coreea de Sud, transmite CNN. Militarii sud-coreeni au raspuns cu focuri de avertisment, intr-un incident care sporeste tensiunile dintre cele doua tari.

Incidentul a avut loc in Marea Galbena. Potrivit unui ofiter din cadrul Statului Major de la Seul, soldatii nord-coreeni aflati pe coasta au tras circa 30 de salve de artilerie in mare, iar sud-coreeni au raspuns cu 100 de focuri de avertizare trase in aer de la o baza aflata pe o insula de langa frontiera maritima.

Nu au existat victime ale incidentului din Marea Galbena, a spus ofiterul.

Coreea de Nord a anuntat ulterior, intr-un comunicat citat de agentia oficiala de la Phenian, ca salvele de artilerie au facut parte dintr-un exercitiu militar anual care va continua.

Agentia sud-coreeana Yonhap a relatat ca salvele de artilerie au continuat si in cursul serii de miercuri. Ministerul Apararii de la Seul a afirmat ca este "ingrijorat serios" in legatura cu incidentul, despre care a spus ca sporeste "inutil tensiunile" intre cele doua tari.

Yonhap a precizat ca este pentru prima data cand armata nord-coreeana a tras focuri de artilerie inspre frontiera martima. Obuzele au cazut in doua zone in care Coreea de Nord a interzis recent navigatia.

Frontiera martima a fost trasata la sfarsitul Razboiului din Coreea si este o sursa de tensiune constanta intre cele doua tabere. Nordul insista ca frontiera trebuie mutata mai la sud.