Un baietel in varsta de sapte ani din Marea Britanie a reusit sa stranga peste 100.000 de lire sterline (113.000 de euro) pentru supravietuitorii cutremurului din Haiti, transmite abs-cbnnews.com. Charlie Simpson a adunat peste 50.000 de lire sterline (57.000 de euro) intr-o singura zi dupa ce a organizat o plimbare cu bicicleta intr-un parc.

Charlie isi propusese sa stranga 500 de lire pentru fondul UNICEF circuland cu bicicleta opt kilometri in jurul unui parc din Londra. Eforturile sale au inspirat insa sute de oameni, care au donat bani online.

Charlie a declarat ca a decis sa organizeze strangerea de fonduri dupa ce a vazut imaginile socante cu copiii haitieni scosi in viata de sub daramaturi. "M-am gandit pur si simplu ca a fost trist cand am vazut imaginile acelea la TV", a spus baiatul.

Mama sa, Leonora, l-a ajutat sa completeze un document tip pentru sponsorizare, care s-a raspandit cu repeziciune pe Internet. "Charlie a pus mult suflet in asta si s-a gandit ca trebuie facut ceva", a spus mama lui, care a adaugat ca "ceea ce a inceput ca o scurta plimbare in jurul parcului, impreuna cu tatal sau, s-a transformat in ceva mult mai mare. Inca nu ne vine sa credem!" Cei aflati in parc l-au aplaudat si incurajat pe Charlie in timpul cursei.

Donatiile stranse de Charlie cu ajutorul site-ului JustGiving vor ajunge la UNICEF. Oficialii organizatiei au declarat ca este prima data cand cineva a strans 50.000 de lire sterline intr-o singura zi.

"Este intotdeauna o incantare cand un copil raspunde la apelurile noastre si este un moment special cand un baiat din Marea Britanie intinde mana copiilor din Haiti", a declarat un purator de cuvant al UNICEF, Michael Newsome.

Seismul de 7.0 grade pe scara Richter, care s-a produs la 12 ianuarie in Haiti, a provocat moartea a peste 100.000 de persoane si ranirea altor sute de mii. Peste 120 de persoane, intre care multi copii, au fost scoase in viata de sub daramaturi de echipele de salvare.