Mai bine de 50.000 de persoane si-au pierdut viata si peste 250.000 eu fost ranite in urma cutremurului ce s-a produs marti in Haiti, a anuntat, vineri, ministrul Sanatatii din guvernul haitian, citat de AFP. Oficialul a mai precizat ca peste 1,5 milioane de oameni au ramas fara locuinta.

Ministrul Sanatatii din Haiti, Alex Larsen a mai declarat ca, in urma ditrugerilor provocate de seism, sediul guvernului din capitala Port-au-Prince a fost mutat intr-un sediu de politie, iar toate centrele de sport din capitala haitiana au fost transformate in spitale temporare unde sunt tratati ranitii.

"Corpurile a peste 15.000 de victime au fost deja colectate si ingropate cum se cuvine. Pana acum nu am facut altceva decat sa ridicam cadavrele care erau pe strada", a declarat primul ministru haitian, Jean-Max Bellerive, adaugand ca alte cateva mii sau zeci de mii de victime se afla inca sub daramaturi.

Xavier Castellanos, director in cadrul Federatiei Internationale a Crucii Rosii, aprecia, joi, in Panama, ca "intre 40.000 si 50.000 de persoane probabil au murit si trei milioane au fost afectate de cutremurul care a lovit Haiti".