Biroul Federal de Investigatii (FBI) a publicat pe site-ul sau noi imagini prelucrate ale sefului organizatiei Al-Qaeda, Osama ben Laden, si ale altor 17 lideri teroristi cautati de catre autoritatile americane, informeaza ABCNews. Cele doua imagini, realizate de expertii FBI de la laboratorul criminalist din Quantico (Virginia), infatiseaza un ben Laden "imbatranit".

FBI a publicat doua fotografii modificate ale lui ben Laden. Intr-una dintre ele, liderul terorist are parul grizonat si nu mai are barba lunga. Este prima imagine in care ben Laden nu mai poarta turbanul traditional.

In cea de-a doua fotografie, el este infatisat cu barba si cu turban. Barba si parul sau sunt mult mai albe decat in imaginile cu el care au aparut pana in prezent.

FBI si Departamentul de Stat, care administreaza programul international intitulat Rewards for Justice, au anuntat ca imaginile cu Osama ben Laden au fost realizate de catre desenatorii laboratorului criminalist din Quantico (Virginia).

Artistii au modificat trasaturile fetei si ale hainelor lui ben Laden, in speranta ca cineva il va recunoaste pe liderul terorist.

Anul trecut, analistii Centrului national pentru contraspionaj din SUA (NCTC) au prezentat, in calendarul pentru 2009, o fotografie modificata digital a liderului organizatiei teroriste Al-Qaeda, Osama bin Laden, despre care sustineau ca ar putea sa fie imaginea sa actuala.

In ciuda unei recompense de 25 de milioane de dolari puse pe capul sau, autoritatile americane au declarat ca de peste opt ani nu stiu nimic despre locul in care se afla Osama ben Laden.

Statele Unite il cauta pe liderul Al-Qaeda in legatura cu atacurile de la 11 septembrie 2001 din SUA si pentru atentatele de la 7 august 1988 de la ambasadele americane din Dar es Salaam (Tanzania) si Nairobi (Kenya).