Unul dintre liderii Al-Qaeda a declarat ca atacul impotriva bazei CIA din Afganistan, in cursul caruia au fost ucise opt persoane, intre care sapte agenti CIA, a fost o razbunare pentru asasinarea unui lider taliban si a doi sefi din organizatia terorista, transmite CNN. Mustafa Abu al-Yazid a laudat atacul produs la 30 decembrie la baza din Afganistan.

Mesajul lui Abu al-Yazid a fost postat pe mai multe forumuri de internet folosite de catre jihadisti. Numarul 3 din Al-Qaeda a spus ca atentatul a razbunat moartea liderului taliban Baitullah Mehsud, precum si a doi sefi Al-Qaeda, Abu Saleh al-Somali si Abdullah Saeed al-Liby. Primii doi au fost ucisi in atacuri realizate de catre avioane fara pilot apartinand CIA.

Mai multe informatii provenite din surse americane au indicat faptul ca baza atacata de atacatorul sinucigas avea printre obiective si strangerea de date pentru aparatele drona, care realizeaza constant bombardamente in Pakistan si Afganistan.

CNN precizeaza ca mesajul lui Mustafa Abu al-Yazid a sporit confuzia in ceea ce priveste identitatea grupului terorist care a organizat atacul de la sfarsitul lunii decembrie. Un purtator de cuvant al talibanilor pakistanezi a anuntat anterior ca ei au realizat atacul sinucigas.

Atacatorul a fost identificat ca fiind doctorul iordanian Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, despre care se afirma ca a fost agent dublu. El a fost invitat in baza CIA dupa ce a anuntat ca are informatii despre numarul 2 din Al-Qaeda.

Atentatul a provocat moartea a sapte agenti CIA si a unui ofiter de informatii iordanian. Alte sase persoane au fost ranite in urma exploziei.