Doi jefuitori de banci care s-au aruncat in aer incercand sa sparga un ATM de la o banca au fost declarati castigatorii premiului Darwin pentru 2009, relateaza news.com.au. Pe locul al treilea s-a situat o femeie, prima nominalizata pentru acest premiu. Darwin Awards se acorda anual "celor care fac cel mai mult pentru a imbunatati patrimoniul genetic... prin faptul ca parasesc ei insisi de bunavoie specia".

Potrivit organizatorilor, premiul pe 2009 le-a revenit unor hoti belgieni. Acestia au supraestimat cantitatea de dinamita pe care au folosit-o incercand sa arunce in aer un ATM dintr-o banca. In urma exploziei, intreaga cladire s-a prabusit, iar cei doi au murit sub daramaturi.

Pe locul doi s-a clasat un american din Florida, Shawn Motero, care se afla la volanul masinii sale, blocata in trafic, cand a simtit nevoia urgenta de a merge la toaleta.

Motero a coborat din masina si a sarit peste un zid de beton, in cautarea unui loc unde sa se usureze. Barbatul de 30 de ani nu a vazut insa ca se afla pe un pod si a cazut in gol de la 20 de metri. Politistii au declarat ca Montero bause intr-un bar din Pompano Beach inainte de a se urca la volan.

Pe locul trei s-a situat o femeie, Rosanne Tippett, care a trecut printr-o bariera a politiei si a cazut intr-un rau umflat de ploile torentiale. Femeia a fost salvata de politisti, insa a sarit inapoi in rau pentru a-si recupera mopedul si s-a inecat.

Printre cei nominalizati la premiul Darwin din 2009 s-a numarat si un barbat din Carolina de Sud, Thomas James, care si-a dat pe fata cu un spray cu vopsea inainte de a jefui un magazin. Vapori toxici l-au ametit pe barbat, care a murit la scurta vreme dupa ce a jefuit magazinul.