Vicepresedintele Confederatiei Sindicatelor Independente din Bulgaria (KNSB), Plamen Dimitrov, a declarat marti ca 200.000-250.000 de bulgari vor ramane fara locuri de munca in 2010, transmite Novinite. Potrivit lui Dimitrov, cei mai afectati in acest an vor fi persoanele trecute de 65 de ani, cele cu dizabilitati si somerii.

Dimitrov a spus ca este dificil de estimat cresterea reala a ratei somajului, insa a adaugat ca "200.000-250.000 de persoane vor ramane fara mijloace de trai si fara venit. Nu este clar cati dintre ei vor fi inregistrati ca someri".

Potrivit sefului de sindicat, cei care se vor confrunta cu cele mai mari probleme financiare in acest an sunt persoanele peste 65 de ani, cele cu dizabilitati si somerii.

Plamen Dimitrov a adaugat ca bulgarii au in prezent venituri mai mici iar somajul este mai mare decat anul trecut. In opinia liderului KNSB, singurul lucru pozitiv este acela ca, pentru prima data, un premier bulgar - Boiko Borisov - poarta negocieri extinse cu sindicatele si partenerii sociali.