Peste 70% dintre americani se pronunta in favoarea trimiterii de trupe in Yemen, pentru combaterea militantilor al-Quaida din aceasta tara, arata un sondaj realizat de Fox News, potrivit Ria Novosti.

Din cei peste 20.000 de participanti la sondaj, 71% au afirmat ca "este nevoie ca trupele americane sa fie trimise in Yemen, pentru a lupta impotriva militantilor al-Quaida, care le ameninta securitatea nationala".

23% dintre repondenti s-au pronuntat impotriva, motivand ca trupele americane sunt deja angajate in costisitorul razboi din Afganistan, in timp ce 6% sunt indecisi.

Statele Unite si Marea Britanie au anuntat ca si-au inchis, duminica, ambasadele din Yemen, de teama unui atac al al-Quaida.

Un nigerian in varsta de 23 de ani a incercat sa detoneze un dispozitiv explozibil la bordul unui avion al companiei americane Delta, in prima zi a Craciunului, insa nu a reusit sa produca decat o mica explozie. La bordul cursei Amsterdam-Detroit se aflau 278 de pasageri, iar avionul a aterizat in siguranta la Detroit. Atentatul a fost revendicat de aripa al-Quaida din Yemen.