Un general american in rezerva a propus perchezitionarea completa a tuturor barbatilor musulmani intre 18 si 28 de ani care ajung pe aeroporturile din Statele Unite, transmite FoxNews. Declaratia generalului (rez.) Thomas McInerney a fost facuta in contextul in care Statele Unite au anuntat ca, incepand de luni, vor implementa proceduri de securitate sporite pentru toti pasagerii care ajung in SUA din state care sponsorizeaza terorismul sau din alte state cu probleme.

"Trebuie sa fim foarte seriosi si duri atunci cand ne uitam la tara de provenienta a pasagerilor... Daca esti un musulman care are intre 18 si 28 de ani, trebuie sa fii perchezitionat la piele. Si daca nu facem asta, exista o foarte mare probabilitate sa pierdem un avion", a declarat McInerney.

"Este o masura un pic cam dura", a spus prezentatoarea FoxNews, moment in care McInerney a replicat: "Este un lucru peste care nu se poate trece, nu in aceasta tara".

Noi proceduri de securitate pe aeroporturile din SUA

Transportation Security Administration a anuntat ieri ca va implementa de luni proceduri de securitate sporite pentru toti pasagerii care ajung in SUA din "state care sponsorizeaza terorismul sau din alte tari cu probleme". TSA nu a oferit detalii desppre noile masuri.

Este vorba de 14 tari, dintre care patru sunt considerate state care sunt sponsore ale terorismului: Cuba, Sudan, Siria si Iran. In plus, pe lista au fost incluse: Afghanistan, Algeria, Irak, Liban, Libia, Nigeria, Pakistan, Arabia Saudita, Somalia si Yemen.

Un oficial de la Departamentul de Stat a afirmat pentru CNN ca "tarile aflate pe lista sunt locuri unde noi avem suspiciuni, mai ales in legatura cu retele apropiate de Al-Qaeda".

CNN afirma ca pasagerii din alte tari ar putea si ei sa fie supusi unor controale de securitate mai amanuntite din alte motive.

Directiva TSA permite pilotilor sa impiedice anumiti pasageri sa tina pe genunchi perne sau pături in timpul unor zboruri internationale. In plus, pilotii pot sa limiteze miscarile unor pasageri in avion.