Ministrul Afacerilor Externe din Israel, Avigdor Lieberman, le-a transmis ambasadorilor israelieni sa inceteze cu "atitudinea slugarnica" si sa apere onoarea nationala, a declarat duminica un oficial din cadrul ministerului, potrivit AFP.

"Am vazut ca unii ambasadori se identifica intr-atat de mult cu 'partea cealalta' incat tot timpul cauta justificari si explicatii in acest sens", a spus ultranationalistul Avigdor Lieberman, in cadrul unei intalniri private avute saptamana trecuta cu circa 150 de agenti diplomatici israelieni, potrivit oficialului citat, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

"Termeni precum 'onoare nationala' au o mare valoare aici in Orientul Mijlociu", a insistat seful diplomatiei israeliene, in fata audientei amutite.

"Nu trebuie sa existe o atitudine auto-critica sau de servilism si nevoia permanenta de a justifica actiunile partii adverse. Aceasta este o abordare gresita", a subliniat Lieberman, ale carui declaratii au fost publicate initial in cotidianul liberal Haaretz.

"Era slugarniciei s-a sfarsit. Trebuie sa avem relatii bune si de respect cu tarile gazda, dar nu vom tolera insultele si provocarile. Nu vom intoarce si celalalt obraz. Va exista un raspuns pentru orice", conchis ministrul israelian.