Avioane de lupta israeliene au atacat, sambata dimineata, cel putin patru tinte din Fasia Gaza, doua persoane fiind ranite in urma bombardamentelor, transmite AFP. Raidul aerian a fost raspunsul partii israeliene la un atac cu racheta lansat asupra Israelului, au declarat oficiali de la Ierusalim.

Martorii sustin ca au auzit doua explozii in Gaza City si una in nordul orasului. De asemenea, o deflagratie s-a produs in localitatea Khan Yunis, aflata in sudul Fasiei Gaza. Serviciile medicale palestiniene au declarat ca toate rachetele israeliene par sa fi explodat in zone nelocuite.

Medicii palestinieni au afirmat ca doua persoane, intre care si un copil, au fost usor ranite in urma atacurilor.

Un purtator de cuvant ala armatei israeliene a afirmat ca avioanele au atacat doua tuneluri pe care militantii le sapau pentru a se infiltra in Israel si a lansa atacuri.

AFP precizeaza ca Israelul raspunde in mod obisnuit atacurilor cu racheta lansate din Fasia Gaza. Raidul israelian de sambata vine la doua zile dupa ce o racheta trasa de palestinieni a lovit orasul israelian Netivit, fara sa provoace victime.

Ultimele violente de la granita dintre cele doua tabere s-au produs la un an de la razboiul din Fasia Gaza. La 27 decembrie 2008, Israelul a lansat atacuri complexe impotriva obiectivelor Hamas din Gaza, ca raspuns la mai multe atacuri cu rachete lansate de palestinieni. Un acord de incetare a focului a intrat in vigoare la 18 ianuarie 2009.