Consumul de alcool in exces in noaptea de Revelion ar putea costa serviciile nationale de sanatate din Marea Britanie circa 23 de milioane de lire sterline, potrivit unui raport realizat de catre un think-tank conservator si citat de Reuters. Policy Exchange recomanda ca betivilor sa li se impuna o taxa de admitere in spital de 532 de lire sterline.

"Abuzul de alcool in Marea Britanie este la un nivel care reprezinta o epidemie pentru sanatatea publica", sustine raportul, care afirma ca guvernul trebuie sa-si regandeasca intreaga strategie de lupta impotriva acestei dependente.

Costurile directe ale abuzului de alcool pentru Serviciul National de Sanatate (NHS), care ofera asistenta medicala gratuita pentru britanici, sunt de circa trei miliarde de lire sterline anual. Internarile in spital ale celor aflati sub influenta alcoolului s-au dublat in ultimul deceniu, au afirmat autorii studiului.

Policy Exchange cere ca persoanele internate din cauza consumului excesiv de alcool, si care stau in spital mai putin de 24 de ore, sa plateasca o taxa de 532 de lire sterline.

Acesta taxa va fi redusa pentru cei care isi platesc cursuri de educatie si responsabilitate in ceea ce priveste consumul de alcool.