Sute de mii de sustinatori ai guvernului au iesit, miercuri, pe strazile Teheranului, jurand credinta liderului religios si acuzand liderii opozitiei de violentele din Iran de acum trei zile, scrie Reuters.

In plus, multimile care au iesit pe strazile Teheranului au ars steaguri americane si britanice, condamnand astfel ceea ce ei considera interventia Washingtonului si a Londrei in problemele interne ale Iranului.

Marti, clericul Abbas Vaez Tabasi, reprezentant al liderului suprem al Iranului, a declarat, ca liderii opozitiei sunt "inamicii lui Allah" si ar trebui executati conform legii islamice: "Cei vinovati de revoltele din tara sunt mohareb (dusmanii lui Allah), iar legea este foarte clara in ceea ce priveste pedeapsa care se cuvine unui mohareb" a declarat reprezentantul lui Khamenei la televiziunea nationala. Potrivit sharia, sentinta care se cuvine unui mohareb este executia.

Seful politiei iraniene i-a avertizat pe suporterii lui Mir Hossein Mousavi, liderul opozitiei, ca ar trebui sa se astepte la pedepse nemiloase daca organizeaza mitinguri ilegale impotriva guvernului.

Potrivit agentiei de stiri IRNA, doi dintre liderii opozitiei au fugit intr-o provincie din nordul Iranului, temandu-se de masele care cereau pedepsirea lor. Hossein Karoubi, fiul lui Mehdi Karoubi, a negat insa stirea, spunand ca tatal sau si Mousavi se afla in Teheran.