Autorul atentatului din 1981 impotriva papei Ioan Paul al II-lea, Mehmet Ali Agca, va putea iesi din inchisoare pe 18 ianuarie 2010. Transferat in 2007 din Istanbul intr-o inchisoare in Ankara, Agca va fi liber in ianuarie, a declarat pentru AFP avocatul sau, Me Haci Ali Ozhan.

Mehmet Ali Agca are "un moral bun si o buna stare de sanatate", iar "procurorul ne-a confirmat ca va fi liber pe 18 ianuarie", a subliniat avocatul. In varsta de 51 de ani, Agca a fost inchis la Istanbul, dupa extradarea sa din Italia in 2000, pentru mai multe crime comise inainte de a incerca sa-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea, pe 13 mai 1981 in Piata Sfantul Petru din Roma, ranindu-l grav. Motivul actiunii sale si identitatea celor care i-au cerut un astfel de gest raman un mister.

Papa Ioan Paul al II-lea l-a iertat si Italia l-a extradat in Turcia in 2000. Fostul militant de extrema dreapta a fost gasit vinovat de uciderea in 1979 a unui jurnalist turc renumit, Abdi Ipekci, si de doua jafuri comise in anii '70.