Iranul a testat cu succes o racheta Sejil 2 cu raza lunga de actiune, a anuntat miercuri televiziunea de stat de la Teheran, citata de Reuters. Anuntul facut de guvernul iranian va tensiona si mai mult relatiile cu puterile occidentale, afirma agentia de stiri.

Press TV a anuntat ca "racheta si-a atins tinta".

Televiziunea Al Alam a afirmat ca racheta Sejil, in doua trepte, are o raza de actiune mai mare decat Shahab, despre care oficialii iranieni au spus in trecut ca poate ajunge la 2.000 de km.

Daca acest lucru se confirma, rachetele iraniene ar putea atinge tinte din Israel dar si bazele americane din Golful Persic.

Reuters afirma ca testul cu racheta coincide cu cresterea tensiunilor legate de programul nuclear iranian. Marile puteri occidentale afirma ca Iranul urmareste sa realizeze o bomba nucleara, insa guvernul de la Teheran a negat acest lucru.

Atat Israelul, cat si Statele Unite nu au exclus varianta atacarii Iranului in cazul in care diplomatia nu va reusi sa rezolve aceasta disputa. Iranul a avertizat ca va raspunde oricarui atac impotriva sa.