Un lider politic elvetian a cerut ca evreii si musulmanii din Elvetia sa nu mai aiba voie sa construiasca cimitire separate, informeaza agentia de stiri JTA. Declaratia lui Christophe Darbellay, presedintele Partidului Popular Crestin Democrat, a fost facuta la doar cateva zile dupa ce alegatorii elvetieni s-au pronuntat printr-un referendum pentru interzicerea minaretelor pe teritoriul Elvetiei.

Darbellay a afirmat ca interdictia de a avea cimitire separate nu se aplica celor deja existente, ci va fi implementata in viitor. "Nu ma deranjeaza sa fiu ingropat langa o persoana de o alta religie", a declarat politicianul elvetian pentru cotidianul Le Matin.

Liderul politic elvetian a declarat, de asemenea, ca vrea sa interzica burqa, valul purtat de femeile musulmane.

Declaratiile lui Christophe Darbellay au fost facute la doar cateva zile dupa ce alegatorii elvetieni au votat in cadrul unui referendum sa interzica construirea de minarete in Elvetia. Referendumul, propus de catre Partidul Poporului si alte partide de extrema-dreapta, a fost contestat de lideri politici si religiosi din numeroase state europene.

Criticii afirma ca Darbellay a declansat o "cruciada" de atragere a alegatorilor prin propuneri xenofobe. Ei il acuza pe politicianul elvetian ca escaladeaza conflictul politic dintre elvetieni si minoritatea musulmana.

Darbellay a declarat ca "majoritatea musulmanilor sunt integrati, insa o minoritate refuza sa ne respecte legile si viseaza la implementarea shariei in locul Constitutiei federale. Acest lucru este de neacceptat. Suntem cu totii egali potrivit legii".