Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi ca va reflecta asupra posibilitatii de a candida din nou la presedintia Rusiei, in 2012. La putin timp dupa aceasta declaratie, Dmitri Medvedev a afirmat si el ca nu exclude posibilitatea de a intra din nou in cursa prezidentiala, potrivit AFP.

"Ma voi gandi la asta. Mai e destul timp pana atunci", a afirmat Putin, atunci cand a fost intrebat, intr-o sesiune televizata de intrebari si raspunsuri, daca va candida din nou in 2012, cand mandatul lui Medvedev expira.

"Daca Putin nu exclude acest lucru, nici eu nu-l exclud", a spus Medvedev, care efectueaza o vizita de stat la Roma.

"Suntem apropiati unul de altul si lucram bine impreuna. Putem ajunge la un acord. Vom lua o decizie rezonabila, atata vreme cat Medvedev si Putin au o sansa de a fi alesi", a spus Medvedev.

Presa rusa si internationala a speculat intens ca Putin, care a fost presedinte in perioada 2000-2008 si este considerat inca drept cel mai puternic om al Rusiei, intentioneaza sa revina in fruntea statului.

Fostul agent KGB, in varsta de 57 de ani, a minimizat totusi discutiile despre viitorul sau politic, afirmand ca este mai important pentru el sa se concentreze asupra problemelor sociale si economice ale Rusiei.

Potrivit Constitutiei, Putin nu are voie sa candideze pentru trei mandate consecutive, dar nimic nu il impiedica sa se inscrie in cursa pentru prezidentiale in 2012.

Intrebat de un telespectator despre asa-numitul tandem cu Medvedev, Putin a afirmat ca impartaseste acelasi background si valori cu presedintele.

"Ne cunoastem de multi, multi ani", a subliniat el. "Amandoi am absolvit aceeasi universitate, am invatat de la aceeasi profesori, care ne-au insuflat nu doar cunostinte, ci si aceeasi abordare asupra vietii".