Un protestatar care a afirmat ca este ziarist irakian in exil a aruncat, marti, cu un pantof in Muntadar al-Zaidi, jurnalistul care a devenit faimos in urma cu un an dupa ce a incercat sa-l loveasca cu pantofii pe presedintele George W. Bush, transmite AFP.

Zaidi se afla in Paris, pentru a promova o campanie in numele "victimelor ocupatiei SUA in Irak", cand un irakian a strigat: "Iata un alt pantof pentru tine", dupa care a aruncat cu un pantof spre acesta.

AFP noteaza ca, inainte de a arunca pantoful spre Zaidi, irakianul a tinut un discurs in care a aparat politica americana in Irak. El l-a acuzat pe al-Zaidi ca "lucreaza pentru dictatura in Irak".

Zaidi a reusit sa se fereasca insa si nu a fost lovit. Fratele sau, aflat in public, s-a repezit sa-l loveasca pe agresor, inainte ca agentii de paza sa intervina si sa-i desparta.

AFP noteaza ca atacatorul este un irakian cunoscut sub numele de Khayat, care incearca sa obtina azil in Franta.

"Cand am folosit aceasta metoda, am facut-o impotriva ocupantului. Nu am folosit-o impotriva unui compatriot", a spus Zaidi, care si-a continuat apoi conferinta de presa, povestind despre incidentul din urma cu un an, cand si-a aruncat pantofii spre presedintele Bush. El a afirmat ca in prezent locuieste in Geneva, unde urmeaza mai multe tratamente medicale, dupa ce a fost agresat in puscarie de gardienii irakieni.

Atacarea lui Bush l-a transformat pe Zaidi intr-un erou in lumea araba, insa mai multi ziaristi arabi l-au acuzat ca ar fi trebuit sa se comporte mai profesionist. Jurnalistul a replicat ca, daca ar avea ocazia, ar face acelasi lucru si impotriva lui Barack Obama.