Mai multe zeci de persoane au protestat in fata unei biserici din Santa Ana (California) unde s-a jucat o piesa care infatiseaza un Iisus Hristos homosexual, transmite FoxNews. Piesa "Corpus Christi" a fost urmarita de sute de spectatori, care au aplaudat entuziasmati la final.

FoxNews precizeaza ca piesa il portretizeaza pe Iisus drept un homosexual ce traieste in Corpus Christi (Texas) in anii '50. Spectacolul este adaptare a unui roman scris de dramaturgul Terrence McNally.

Reprezentatia de duminica a fost a doua organizata in Orange County in ultimii doi ani. In 1998, cand a fost jucata la Manhattan Theatre Club in New York, piesa a provocat proteste iar conducerea teatrului a primit amenintari cu bombe.

Cateva zeci de manifestanti au protestat in fata biserici din Santa Ana impotriva "blasfemiei". Church of the Foothills, biserica unde s-a jucat piesa lui McNally, a primit numeroase telefoane de amenintare in ultimele zile.

La inceputul acestei luni, o piesa de teatru in care Iisus Hristos apare sub infatisarea unei femei transsexuale a provocat numeroase proteste la Glasgow (Scotia). Circa 300 de persoane au demonstrat in fata teatrului in care a avut loc premiera piesei "Jesus, Queen Of Heaven". Manifestantii au afirmat ca portretizarea lui Iisus ca o femeie transesexuala este "o blasfemie absoluta". Unii dintre ei au afisat bannere pe care scria "Dumnezeu: Fiul Meu nu e un pervers" si "Iisus, regele regilor, nu regina cerurilor".

Piesa a fost parte a Glasgay! arts festival, dedicat culturii homosexuale, bisexuale si transsexuale.