World Food Programme a lansat, sambata, o campanie pe Internet prin care cere unui miliard de persoane din intreaga lume sa doneze mici sume de bani pentru a pune capat foametei, transmite Reuters. Programul alimentar al ONU se confrunta cu o scadere dramatica a fondurilor dupa ce guvernele donatoare au fost afectate de criza financiara.

Josette Sheeran, directorul World Food Programme, a declarat ca obiectivul campaniei demarate sambata pe Internt este acela de a-i convinge pe oamenii din tarile bogate sa doneze un euro pe zi, cu care s-ar putea hrani un miliard de infometati din tarile sarace.

"In prezent foametea avanseaza intr-un nivel galopant - peste un miliard de oameni in acest moment, pentru prima data in istorie -, iar din cauza presiunii financiare exercitate asupra guvernelor, credem ca este foarte important sa le cerem cetatenilor lumii sa ajute in mod direct la rezolvarea acestei probleme", a declarat Sheeran, in contextul in care luni, la Roma, va incepe World Food Summit.

Reuters precizeaza ca este prima data cand WFP, care este finantat in principal de guverne din intreaga lume, a lansat un astfel de apel. Sheeran a declarat ca World Food Programme va reusi sa stranga doar circa jumatate din cei 6,7 miliarde de dolari pe care si-a propus pentru acest an. Fondurile vor fi insuficiente pentru a pune capat crizei umanitare globale.

WFP vrea sa hraneasca in acest an circa 100 de milioane de oameni in 72 de tari.

Cei care doresc sa ofere donatii o pot face pe pagina WFP la adresa www.wfp.org/1billion.