O inregistrare de 6 minute a unui apel catre dispeceratul de politie a fost eliberata presei joi. Inregistrarea a surprins momentele de dupa ce un baiat de 10 ani si-a impuscat intentionat tatal in cap.

"Trimiteti odata doctorul aici!", a zis baiatul disperat, in noaptea de 27 august. "Va rog, grabiti-va! E pe moarte".

In momentul in care politia a ajuns, tatal baiatului, in varsta de 42 de ani, zacea inca viu pe podeaua case sale din Albuquerque. Acesta a murit in aceeasi zi mai tarziu, la spital, noteaza Fox News.

Baiatul a fost acuzat si trebuie sa raspunda penal pentru crima de gradul 1. Legile statului New Mexico spun ca un copil trebuie sa aiba peste 14 ani pentru a raspunde in fata legii ca un adult. Baiatul a ramas in custodia mamei, iar numele acestuia nu a fost dat publicitatii din motive de tin de varsta lui.

Pe toata perioada inregistrarii, disperarea si ingrijorarea baiatului era intrerupta de frustrari ale baiatului cauzate de intrebarile operatorul care incerca sa isi dea seama ce s-a intamplat.

"Am nevoie de un medic! Tatal meu moare!", au fost primele cuvinte pe care le-a rostit baiatul operatorului. Baiatul a devenit confuz in momentul in care operatorul l-a intrebat adresa unde locuieste si i-a raspuns ca se duce sa verifice pe casuta postala adresa corecta dupa care a adaugat ca tatal sau sangereaza rau si "a adormit".

Cand baiatul a fost intrebat daca stie ce s-a intamplat, acesta a zis ca si-a impuscat tatal din cauza ca era foarte nervos. "M-a enervat foarte tare. L-am impuscat din spate, in cap. Eram foarte nervos pe el!"

Barbatul impuscat era divortat si obtinuse custodia celor trei copii ai sai. Dupa incident, fratii baiatului au stat cu rudele apropiate.

Un reprezentant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a declarat ca au primit noua apeluri cu privire la neglijenta sau abuz, ce se refereau la familia respectiva. Numai unul din apeluri facea referire la mama copiilor.