Bila neagra. Duminica, un roman facea raliu pe autostrada, in zona Linz. Un radar stationar a masurat 184 km/h la Allhaming, masina a fost luata in urmarire de politia austriaca. In loc sa opreasca, romanul a apasat si mai tare pe pedala, atingand 240 de km/h, dupa cum arata masuratoarea finala. Soferului „de curse“ i s-a luat carnetul de conducere si i-a fost aplicata o amenda de 1.300 de euro.

Bila neagra. Un roman de 41 de ani e oprit de politia rutiera austriaca saptamana trecuta, la Ilz (cca 60 de km de Graz). La control, s-a dovedit ca soferul avea 3,04 alcoolemie in sange. Ca urmare, romanului i s-a luat carnetul de sofer si a primit o amenda de 1.600 de euro. Neavand cu ce sa o plateasca, el a ramas si fara masina, aceasta fiind confiscata ca garantie, de politistii austrieci.

Bila neagra. Martea trecuta, in zona Passau, controlul mobil al vamii germane a identificat doi prezumtivi hoti de masini. Cei doi romani (27 si 32 de ani) aflati la volanul unui Ford Mondeo si al unui Mercedes clasa B, inmatriculate in Belgia, inchiriasera masinile la aeroportul din Bruxelles, unde aterizasera cu putin timp inainte, cu un bilet de zbor fara retur.

Valoarea celor doua masini a fost evaluata la 50.000 de euro. Pana acum, cei doi suspecti de furt si contrabanda cu masini nu apareau in baza de date a politiei din Germania. S-a dovedit insa ca tanarul de 27 de ani avusese antecedente. Suspectii se afla in arest preventiv, cele doua masini au fost restituite proprietarului din Belgia.

Bila rosie. Sambata in jurul orei 5.30, la Unternberg (Salzburg) un roman a adormit la volan si masina a deraiat, izbindu-se in mare viteza de o gura de canal. Socul a fost atat de puternic, incat „blocul motor a fost pur si simplu dizlocat din masina“, scrie presa austriaca. Soferul de 36 de ani a fost grav ranit, acum se afla sub ingrijiri medicale la spitalul din Klagenfurt. La actiunea de salvare si deblocare a soselei au fost mobilizate patru masini si 19 forte de interventie.

Bila alba. Un american de origine romana a fost numit director de operatiuni al echipei Force India. Otmar Szafnauer l-a inlocuit incepand cu 2 noiembrie pe Simon Roberts. Otmar Szafnauer s-a nascut in 13 august 1964 la Semlac (Arad) si a emigrat in America cu parintii, la varsta de sapte ani. El si-a inceput cariera ca inginer in cadrul companiei americane Ford, ulterior specializandu-se in domeniul curselor de masini de Formula 1. Intre 1998-2001, Szafnauer a lucrat pentru British America Racing, ulterior devenind directorul de strategie al Honda Racing (2006-2008).