Fostul presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, a participat, duminica, la Pristina, la inaugurarea unei statui care il infatiseaza. Statuia a fost ridicata de majoritatea albaneza din Kosovo in semn de multumire pentru Clinton care este considerat " un salvator", principalul artizan in declansarea bombardamentelor NATO asupra Serbiei ce au determinat fortele militare sarbe sa se retraga din Kosovo, relateaza Reuters.

"De fiecare data cand priviti aceasta statuie, as vrea sa va amintiti ca n-am dorit decat un viitor mai bun pentru voi si ca voi face tot ce imi sta in putinta sa sustin acest viitor mai bun, pentru tot restul zilelor mele. Nu m-am astaptat niciodata ca undeva cineva imi va face o statuie asa de mare ", a declarat Clinton. Discursul fostului presedinte SUA a fost intrerupt de mai multe ori de multimea de kosovari ce il aclamau.

De asemenea, Clinton a mai cerut actualei administratii americane conduse de Barack Obama sa continue consolidarea independentei Kosovo,

"Tin sa va asigur ca presedintele Obama, secretarul de stat Hillary Clinton si intregul popor american sunt, astazi, alaturi de voi si vor ramane cu voi pe drumul inspre un viitor mai bun", a spus Clinton.

Statuia are trei metri si a fost amplasata intr-o piata din Pristina, piata ce are legatura cu Bulevardul Bill Clinton. Tot la Pristina mai poate fi admirat si un portret al fostului presedinte american, inalt 12 metri, ce este amplasat pe fatada unui bloc.

Albanezii din Kosovo ii privesc pe Bill Clinton, fostul premier britanic, Tony Blair si fostul secretar de stat american Madelein Albright ca pe "salvatorii" lor si si-au numit si copii dupa acestia.