Vaticanul a condamnat sarbatoarea de Halloween, despre care sustine ca este "anticrestina", fiind bazata pe un "curent subteran periculos al ocultismului", informeaza The Telegraph. Sfantul Scaun i-a avertizat pe parinti sa nu-si lase copiii sa se imbrace in fantome si vampiri sambata seara, deoarece Halloween este o sarbatoare pagana a "terorii, a fricii si a mortii".

L'Osservatore Romano, ziarul oficial al Vaticanului, a publicat un articol cu titlul "Mesaje periculoase de Halloween", care il citeaza pe Joan Maria Canals, un expert liturgic: "Halloween contine un subcurent al ocultismului si este absolut anticrestina".

Parintele Canals, membru al comisiei spaniole ce se ocupa de ritualurile bisericesti, a spus ca parintii trebuie "sa fie constienti de acest lucru si sa incerce sa indrepte semnificatia sarbatorii spre caracterul sau educativ si spre frumusetea ei, nu spre teroare, frica si moarte".

The Telegraph precizeaza ca, in ultimii ani, Biserica Romano-Catolica a devenit ingrijorata din cauza raspandirii acestei sarbatori din Statele Unite in tot mai multe tari de pe glob.

Anul trecut, un ziar controlat de episcopii italieni, Avvenire, a cerut boicotarea zilei de Halloween, despre care a spus ca este "o celebrare a groazei si a macabrului" care ar putea sa incurajeze "sectele [satanice] nemiloase si fara scrupule".

La inceputul acestei saptamani, Biserica Catolica din Spania a condamnat si ea popularitatea in crestere a acestei zile. Episcopul de Siguenza-Guadalajara, Jose Sanchez, a spus ca Halloween-ul ar putea inlocui "traditiile crestine precum dragostea pentru sfinti si rugaciunile pentru cei morti".

Potrivit traditiei de Halloween, copiii se mascheaza in diferite personaje (de obicei, vrajitori, fantome, personaje din poveste), merg la vecini si cer dulciuri si confectioneaza felinare din dovleci.