Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a declarat joi, in timpul vizitei sale in Pakistan, ca "e greu de crezut" cum nimeni din guvernul pakistanez nu stie unde se ascund liderii Al-Qaida, relateaza Reuters.

Multi dintre liderii si membrii Al-Qaida, inclusiv Osama bin Laden, sunt banuiti ca se ascund in zonele de granita dintre Pakistan si Afganistan, iar ambele tari se acuze reciproc de gazduirea retelei teroriste.

"Imi vine greu sa cred ca nimeni din guvernul vostru nu stie unde sunt liderii Al-Qaida si nici ca nu i-ar putea aresta daca ar dori cu adevarat acest lucru. Poate ca nu pot fi arestati. Nu stiu", a declarat Clinton intr-o intalnire cu jurnalistii pakistanezi tinuta la Lahore.

Declaratiile lui Clinton vin pe fondul vizitei pe care sefa departamentului de stat american o efectueaza in Pakistan pentru a imbunatati relatiile dintre SUA si statul asiatic.

"Nu am venit aici doar pentru diplomatia oficiala, ci si pentru a raspunde intrebarilor oamenilor din Pakistan. Sunt dispusa sa ascult fiecare plangere despre Statele Unite, dar ca sa avem un parteneriat reusit trebuie sa lucram impreuna si sa ne ascultam reciproc. Sunt multe probleme pe care nu doar Statele Unite le are cu guvernul vostru (n.r. guvernul pakistanez) si cu sistemul militar", a declarat Hillary Clinton.

Miercuri, la cateva ore de la sosirea lui Hillary Clinton in Islamabad, a avut loc un atentat cu bomba in Pakistan. In urma atentatului de miercuri, a fost distrusa o piata din nord-vestul orasului Peshawar. Atentatul directionat impotriva civililor s-a soldat cu 101 morti, majoritatea femei, si cu 160 de raniti. Explozia a avut loc la doar 3 ore de la sosirea secretarului de stat american, Hillary Clinton. Aceasta a criticat aspru aceste atentate, spunand ca "atacarea unor oameni nevinovati este un gest de lasitate".