Cel putin 5 membri ai personalului Organizatiei Natiunilor Unite au fost ucisi, miercuri, dupa ce un grup de barbati inarmati au atacat o pensiune pazita din Kabul, scrie The Washington Post.

Oficialii au declarat ca cel putin doi membri ai fortelor de securitate afgane si toti cei trei atacatori au fost ucisi in timpul incidentului. De asemenea, 9 persoane au fost ranite, au spus autoritatile, care au avertizat ca numarul mortilor ar putea creste.

Fondul Natiunilor Unite Pentru Copii (UNICEF) a declarat ca unul dintre angajatii sai a fost dat disparut in urma atacului.

Cei trei atacatori, imbracati in uniforme de politie, au intrat in pensiunea Bakhtar inarmati cu grenade, pusti de asalt si purtau veste cu explozibil, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Zemari Bashiri.

Talibanii au revendicat ulterior atentatul, spunand ca acesta face parte din planul lor de a sabota reluarea alegerilor prezidentiale, pe data de 7 noiembrie.

Kai Eide, seful Misiunii ONU de Asistenta din Afganistan a declarat ca acest incident "nu va impiedica Natiunile Unite sa-si continue eforturile de reconstructie" si de "construire a unui viitor mai bun" pentru Afganistan. Acesta a adaugat ca masurile de securitate vor fi revizuite, fara a mentiona daca unii membri ai personalului ONU vor fi evacuati.