Rusia a facut apel la comunitatea internationala sa aiba "maximum de rabdare" in criza nucleara declansata de Iran. Moscova reitereaza astfel sprijinul acordat autoritatilor de la Teheran. "Intreaga lume trebuie sa se concentreze pe dinamica negocierilor", a declarat viceministrul rus de externe, Serguei Riabkov, negociatorul Kremlinului in acest dosar.

Inaltul responsabil rus a salutat propunerea Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) de a imbogati uraniu iranian in strainatate, ca o modalitate de "a calma emotiile", transmite AFP. "Solutii concrete si care ar putea functiona" au fost discutate in luna octombrie, a precizat Riabkov, fara a nega faptul ca "procesul evolueaza lent".

Franta, Statele Unite si Rusia asteapta de vineri un raspuns din partea Iranului la propunerea AIEA de a ridica ingrijorarile internationale cu privire la natura activitatilor nucleare iraniene. Proiectul de acord prevede, potrivit diplomatilor occidentali, ca Iranul sa livreze 1.200 de kilograme de uraniu pentru a fi imbogatit in Rusia. Franta ar trebui apoi sa trateze uraniul pentru a-l transforma in combustibil nuclear.