Papa Benedict al XVI-lea l-a numit, sambata, pe Cardinalul Peter Turkson la conducerea biroului pentru pace si justitie. Este un post de prima mana care consolideaza reputatia prelatului ganez si il aduce mai aproape de o viitoare candidatura la Scaunul Papal, potrivit Yahoo! News.

Biroul este responsabil pentru promovarea invataturilor bisericii in randul oamenilor, in probleme de justitie. Printre temele recente se numara razboaiele, pedeapsa cu moartea si drepturile omului. Turkson spunea de curand ca nu exista niciun motiv pentru care un negru sa nu fie Papa, mai ales dupa ce Barack Obama a fost ales presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Numirea prelatului in postul-cheie al Vaticanului vine dupa un congres important pe tema raspandirii SIDA pe continentul african. Turkson a avut misiunea de a conduce lucrarile la care au participat peste 300 de episcopi.

Punctul culminant al Sinodului a fost anuntul Papei Benedict al XVI-lea care l-a numit pe Cardinal in fruntea Biroului de Justitie si Pace in aplauzele furtunoase ale episcopilor, preotilor si invitatilor prezenti.

In varsta de 61 de ani, Arhiepiscopul il inlocuieste astfel pe cardinalul italian Renato Martino, care s-a pensionat.