Presedintele Hugo Chavez i-a sfatuit pe venezueleni sa reduca la trei minute perioada pe care o petrec la dus, afirmand ca "nu suntem in perioada jacuzzi", a relatat Daily Mail. Liderul de la Caracas le-a cerut conationalilor sai sa nu mai cante la dus pentru a economisi apa.

"Unii oameni canta la dus pentru o jumatate de ora", a spus presedintele, in timpul unei reuniuni a cabinetului venezuelean. "Nu copii, trei minute sunt mai mult decat suficiente. Eu m-am numarat, trei minute si uite, nu miros", a spus Chavez.

"Daca ai de gand sa lenevesti in baie, cu sapunul in mana, si dai drumul la ...cum se spune?... jacuzzi...imaginati-va, ce fel de comunism e acesta? Nu suntem in perioada jacuzzi", a declarat Hugo Chavez, care a inclus acest sfat printre mai multe masuri de economisire a energiei.

Publicatia britanica precizeaza ca Venezuela a fost afectata in ultima perioada de seceta, in timp ce nivelul apelor este la o cota minima in cele mai multe dintre barajele hidroelectrice. Tara s-a confruntat cu mai multe caderi ale retelei electrice nationale, din cauza cresterii dramatice a cererii de energie si a investitiilor scazute.

Chavez a declarat ca va crea un minister care sa se ocupe de caderile retelei de energie, despre care Daily Mail afirma ca au afectat imaginea revolutiei sale socialiste, inainte de alegerile legislative din 2010.