Un sofer de autobuz din Vancouver (Canada) este anchetat de autoritati dupa ce a fost filmat de unul dintre pasageri incercand sa rezolve un joc de sudoku in timp ce se afla la volan, informeaza CBC News. Pasagerul sustine ca, cu doar o saptamana inainte, l-a surprins pe acelasi sofer citind o revista in timp ce conducea.

The Coast Mountain Bus Company a demarat o ancheta dupa ce filmul incidentului a fost postat pe site-ul YouTube.

Potrivit declaratiilor lui Gordon MacDonald, autobuzul mergea pe Fraser Highway, cand soferul a scos o revista si a inceput sa rezolve jocul de sudoku.

MacDonald sustine ca incidentul nu a fost primul de acest fel in care a fost implicat respectivul sofer. Cu doar o saptamana inainte, in timpul unei furtuni, soferul ar fi citit o revista.

Pasagerul a declarat ca l-a inregistrat pe sofer cu telefonul mobil si a trimis filmul companiei de transport, dupa care l-a postat pe YouTube.

Compania a admis faptul ca soferul incerca sa rezolve un joc de sudoku si a demarat o ancheta, precizand ca "siguranta este prioritatea noastra numarul 1". The Coast Mountain Bus Company a precizat insa ca incidentul este un caz izolat, bazat pe "o decizie gresita", iar 99% dinter soferii firmei fac "o treaba excelenta".