Zeci de persoane au fost ranite, miercuri seara, la Chisinau in urma unei deflagratii produse in preajma Arcului de Triumf in timpul unui concert sustinut de Stefan Banica jr. cu ocazia Hramului orasului.

Explozia puternica ar fi putut fi produsa de o grenada de tip RGF-5, la fata locului fiind gasite bucati de grenada explodata, transmite site-ul stireazilei.md.

Autoritatile iau in calcul ipoteza unui act terorist, Victor Catan, ministrul de Interne declarand: "Este un act intr-adevar... terorist. Acum se audiaza martorii si se stabilesc persoanele suspecte”, scrie sursa citata.

Primarul capitalei a declarat ca este vorba de cel putin 25 de persoane care au ajuns la spital, in timp ce Ministerul de Interne spune ca 15 persoane au ajuns la spital. Acestia erau in mare parte tineri, transmite Unimedia.md.

Reprezentantii politiei au gasit o "geanta pentru femei suspecta" langa Arcul de Triumf. Unimedia scrie ca desi in centrul capitalei moldovene a avut loc o explozie puternica, concertul nu a fost intrerupt. Stefan Banica jr, interpretul care evolua in acel moment, si-a continuat recitalul pana aproape de ora 23.00.

Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului a explicat: "Concertul nu a fost intrerupt imediat dupa explozie, pentru ca nu se cunostea originea acesteia. In plus, s-a incercat sa se evite panica in Piata Marii Adunari Nationale."