Trei soldati ai Garzii Republicane, care pazesc Palatul Elysee, au fost diagnosticati cu raie, maladie foarte contagioasa si asociata in general cu mizeria, afectand astfel securitatea presedintelui Nicolas Sarkozy, relateaza AFP.

Cazurile de raie au fost diagnosticate "in perioada estivala, de catre medicul Garzii Republicane", precizeaza Jandarmeria, intr-un comunicat.

Autoritatile au dispus imediat masuri de salubrizare, pentru a limita "promiscuitatea, care este principalul factor de risc in ceea ce priveste aceasta boala", potrivit sursei citate.

Niciun alt caz nu a fost diagnosticat in randul membrilor Garzii Republicane, care asigura protectia presedintiei Republicii, sustine Jandarmeria.

Intr-o scrisoare anonima remisa AFP se vorbeste insa de patru cazuri de raie in randul soldatilor care lucreaza la Palatul Elysee, boala fiind atribuita "vechimii locuintelor" in care sunt gazduiti militarii in timpul serviciului.

"Zidurile de ipsos cad in bucati, scaunele pe care le-am recuperat din gunoaiele Palatului Elysee sunt acum de nefolosit", acuza ei, exprimandu-si speranta "sa nu duca aceasta boala si acasa".

"In fiecare zi, trebuie sa ne realizam sarcinile cu mijloace derizorii, cu materiale foarte vechi, scoase din uz, si asta cu frica pedepsei si fara nicio recunostinta", se plang jandarmii, in scrisoarea citata.

Elysee dezminte insa aceste informatii, afirmand ca soldatii se bucura de conditii "satisfacatoare", confirmand insa ca au fost demarate lucrari pentru ameliorarea acestora.